Manafonistas

on life, music etc beyond mainstream

2014 29 Dez

Albatrosh: Night Owl (Rune Grammofon)

von: Manafonistas Filed under: Blog | TB | 1 Comment

Alle dere som liker jazzen en smule melodiøs, kan ha mye å hente hos Albatrosh. Den norske duoen har eksistert i åtte år, men de to 29-åringene har spilt sammen siden de var 17 og møttes på skolen i Skien. Eyolf Dale, piano og André Roligheten, saksofon og klarinetter viser med sitt femte album hvordan man kan sitere fra jazzhistorien og skape en helt ny og egen fortelling. Både Christian Wallumrød og Chick Corea flimrer gjennom den idémassen som bærer de to første sporene på Night owl, menDale og Roligheten bruker påvirkningskilder som springbrett for egne svev. Det ligger en sterk kvalitet i det symbiotiske særpreget, og det gi og ta-forholdet de to har utviklet. Den slående jevnbyrdigheten er både leken og lett, og fargene skifter fra komposisjon til komposisjon. Når de kommer til «Early bird» står de frem som ettertankens musikere og sørgmodighetens akkompagnatører. Det låter vakkert som i en Jimmy Giuffre-ballade og nesten like varsomt som morgengryet. De driver hverandre frem som melodibærere, improvisatører og rytmeforvaltere, mens jazzens tradisjonelle solistrolle blir nedtonet. Jeg gleder meg over motstand og medgjørlighet og hvordan duoen anvender dyktigheten. Slik kan en god eksportvare låte. 5/6.

Aftenposten (NO)

 

Highly recommended by Jochen and Michael („nothing typical Norwegian, except inventiveness, and, apart from that, a zig-zagging journey through moods and decades with a strong sense for form, dissolving form –  and playing with expectations“, j.s., m.e.)

This entry was posted on Montag, 29. Dezember 2014 and is filed under "Blog". You can follow any responses to this entry with RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 Comment

  1. Jochen:

    A very fresh, alert free-improv-like music with saxofon and piano.

    On runegrammofon.com there´s a soundcloudclip and one might have
    the glimpse of an impression …


Manafonistas | Impressum | Kontakt | Datenschutz